oh my


how you stood there
and you smiled
and you smiled babe
with mei will rememberläs det här om du känner för det, du måste ingenting.

Mitt rum doftar nybakat bröd. I mitt rum hör jag Anthony i Anthony & the Johnson's sjunga för mig. Mitt ljusblå rum är litet och allt syre är förbrukat. Mitt rum har ett fönster med fördragna turkosa gardiner med vita blad på. Ljuset går igenom och mitt lilla rum har ett lite obehagligt sken. Lite sådär, när du vaknar upp en sommardag och hoppas att solen ska skina och himlen skall vara utan tjocka hit-och-dit-placerade molntussar. Du inser att just nu är solen bakom en hit-och-dit-placerat molntuss och du vänder dig bort lite från fönstret.

Nu är jag hungrig och skall dissikera brödet. Och öppna fönstret för att höja den strypta syrehalten.

Så.

Heartbeats med fina Joze ger mig fortfarande hjärtknip och gör mig ordsvag. Jag kan tappa allt, ord, saker, tankar, steg, ögonlock, fattning om nutiden när denna skapelse befärgar min värld för 2 minuter och 39 sekunder. Jag kommer ihåg när jag hörde den här låten för första gången. Det var reklam på teve. Miljoner färgade studsbollar studsade ned för en gata och spred sig i denna stad. Färgade vardagen i alla möjliga färger.
Det bästa jag har gjort i hela mitt liv var att flytta till stockholm. Jag mår sådär jävla bra och hela jävla livet är helt jävla framför mig. Jävlar vad man ska göra något sånt här. Dröm, och följ dina drömmar. Låt inte någon bestämma vad du kan och inte. För det vet du bäst. Människor är besatta av att säga åt andra att gör så och gör så. Det är bra att ha åsikter och säg vad du tycker, men snälla kära hjärtan, slutbestäm Aldrig åt någon som inte är du.
Du som är Du, Du vet bäst vad som är bäst för Dig i slutändan. Lyssna på andra och låt de säga sina reflektioner av den där situationen. Men låt ingen bestämma över dig. Ta ingen skit.

Jag har levt mitt liv genom andra, så många gånger. Låtit andra säga vad de tycker och utan vidare reflektion har jag följt deras väg, istället för min egen. Jag har gjort och sagt saker jag inte velat, bara för att tillfredsställa andras inre och deras maktbegär. En osäker människa kan man styra och utnyttja eftersom denna har svårt att säga ifrån på något den inte vill. En osäker människa är lätt att sätta sig på.
Jag har inte läst psykologi eller liknande, jag kan inte läsa mig och andra genom det Freud har sagt eftersom jag inte vet vad han har sagt. Men jag kan förstå ändå, för allt är egentligen så enkelt och naturligt. Jag har lärt mig av att leva och jag har lärt mig av kloka människor. Kloka människor som har förstått mig och som inte försöker sätta sig på mig och som inte har försökt manipulera mig till deras åsikter.
Följ din känsla och var dig själv.
Det har alltid varit en så självklar mening som funnits runt om Dig och Mig och Alla andra genom hela livet.
Jo, var dig själv genom att följa din känsla. Säg inte ja fast du menar nej. Allting går igenom hjärtat, allting baserar på hur Du känner dig när du skall ta beslut som handlar om Dig.
Jag tar fortfarande skit och jag har fortfarande svårt att alltid stå upp för mig själv. Men jag har bestämt mig. Varför ska jag ta skit när det är de som kastar skiten, som egentligen har maktbehov och för mycket i deras inre som de vill ta ut?
Passa inte alltid in. Var dig själv och gör det du tycker om och manipulera inte dig själv att tycka som någon annan. Då lever du ditt liv genom någon annan, och det är när du är som du verkligen är som du lever ditt eget liv. Följ dina drömmar och glöm inte att komma ihåg de. Du är en blomma som behöver vatten(drömmar) och sol(omgivning du trivs med t.ex). Du kan inte växa om du inte följer dig själv och mår bra.
Det jag menar är inte, tänk bara på dig själv. Tänk vad som är bäst för dig och gör sådant som du mår bra av, då mår människorna runt om dig automatiskt också bra.
Kom igen världen, sluta aldrig drömma. och kom ihåg, ingenting är omöjligt. Det är bara du som sätter dina egna gränser och varför inte göra något alldeles underbart och bevisa dig själv och alla andra, joho klart jag kan! Jag har all världens möjligheter att göra det jag vill. Eftersom jag gör något jag vill, gör jag det med mitt hjärta. Och genom att bara vara mig själv
ger jag det

vackraste

jag har

att ge till

livet.verklighet

hej
imorgon är en dag
som egentligen redan
befinner sig
idag.
eller nu,
är mer sant
för dag har redan passerat
och
natten lyser med sitt mörka djup.
natt på väg mot dag
timmar som finns 
timmar som göms
timmar som jag inte vet om
timmar som är
oändliga om hjärna och kropp
inte är av en
osynlig röd
tråd.
timmar som andas minnen och
timmar som doftar
ny
dag.

som
rosor som en gång öppnade sig
från små viljandes rosenknoppar
förblev
ingenting.
har inte förblivit
nånting.
förblir kanske
någonting.
men nu
nu är något
något stort.
jag ser fram emot
imorgon
som egentligen är idag fast ändå inte
för imorgon är
en dag.
en ny dag.
en bra dag.
som idag
fastän att det föll regn och blåst igenom min jacka
för jag kom ju in
i ett varmt hem
och har ändå en jacka
och faktiskt ett par nya jeans.
ljusblå
precis som
den himmel som
omringar en sol ovan all jord.
imorgon bär jag
med min
även
morfars gamla,
jordglobslampa och förändrar
mitt liv
en aning.

nu skall denna natt
få omringa sig
runt
mig och
klappa min kind
för att
sedan väcka mig
till känslan av
morgonljus som
lyser
in genom hålet
i min rullgardin.


.

i am in control


won't give you my heart
no one lives there anymore

can't be friends

fascination ends
and here we go

'cause it's cold outside
when you're coming home
'cause it's hot inside
isn't that enough

i'm not in love

here we goi'm not in love
i'm not in love
i'm not in love
i'm not in love
we are not in love

i am in control

i'm not in love

i am not in love

···


Det var en gång en tyst öl-kille med allt för abstrakt samhällstro...


Igår på den trötta nyårsdagen, for jag in till stan här i västervik för att träffa Elin och Sara och för spela biljard och umgås. Det var himla mysigt, vi pratade om livet, skrattade åt bollarna vi sköt utanför biljardbordet och vi hoppade runt en aning. Det var fruktansvärt lite folk som hade orkat ge sig ut så efter ett tag började vi prata med det andra och enda gänget som var där. Jag upptäckte att där var en gammal högstadiekompis och hans kompisar, en blandad kompott av människor. Rätt som det är när jag och den gamla högstadiekompisen pratar om Stockholm och så vidare, utbrister en ganska tyst kille som mest suttit och betraktat och druckit öl, "äh, hon e feminist."
.........
Detta gör mig upprörd. Jag avbryter konversationen med min gamla högstadiekompis för några sekunder och mitt svar på den tysta öl-killens utrop är självklart att "ja Det e jag, o jag e kommunist också". Jag återgår sedan till min konversation, fortfarande förvånad och känner att idén om att förklara vad feminism innebär för den tysta öl-killen är ganska onödig då han inte kommer lyssna eller bara kommer säga något som upprör ännu mera. Hold your horses mig själv tänker jag, bra eller dåligt är alltid relativt men i det här fallet, ingen idé att lägga energi på något som endast kommer kastas ut i tomma intet.
Det upprör mig att han säger det, men det som upprör mig mest är hur han säger det. Den tysta öl-killen med hans oförutsägbara och oförståeliga utrop får "feminist" att låta som något väldigt negativt, vilket i hans fall och hans tro om vad det verkligen innebär troligtvis är extremt fel. Men det är klart, bor man kvar i sin lilla lilla födelsestad, man är äldre och arbetslös, bryr sig om varken sig själv eller omvärlden och mest köper öl för de pengar som blir över, kan utvecklingen endast vandra åt fel håll. Det kanske inte alls har något att göra med vad han utopade, men kan ha en bidragande orsak.
Vad vill en människa som utbrister något sådant utan anledning? Var det för att jag frågade vad han jobbade med och han inte hade något svar? Upprörde det honom att jag som nyligen gått ut skolan "redan" hade förflyttat mig till Stockholm och har ett jobb som jag trivs med? Upprörde det honom på så sätt att han på något kände sig hotad? Pressad? Kände han sig uppmärksamhetsfattig och drog till med något för att vara "rolig"? För att verka klok? Brukar han säga sådant till människor? Vad baserar han denna information på, när han säger det i ett så negativt sammanhang? 
Det var så himla mycket som undrades i min hjärna efter denna luftning av "åsikt", och gör fortfarande.
När jag senare kommit hem och låg i min säng kunde jag inte sluta att fundera över denna, verkligen lilla händelse, men som satte sig fast som en sugpropp.
Jag kunde inte sova. Är det något fel på att tycka att mänskligheten skall få leva lika? Att alla människor, utan anledning av kön, ska behandlas likadant?
Varför är ordet feminist med dess innebörd, något dåligt? För jag tror knappast att den tysta öl-killen sa "äh, hon e feminist" för att han kände en kärleksfull längtan att få ge en komplimang han suttit och sugit på som en god liten marianne-karamell.

Men jag blev inte bara arg, ser jag det utifrån min kunskap och mina erfarenheter så blev jag stolt! Jag tycker det är synd att han inte har mera kunskap innan han uttrycker vad han tror är kunskap medan det endast är egen komponering av abstrakta tankegångar. När jag var arbetslös ville jag lära mig saker. Kan inte du också göra det du tyste öl-kille? Så att perspektivet på samhällsvetenskapen blir realistisk och du kan, innan du utropar något du tror är sanning, har en sanningsenlig grund att stå på och en bra anledning att utropa någonting!

Keep on going alla människor som består av armar och ben och hjärta och hjärna och skelett och tankar och ord och åsikter. Du skall inte särbehandlas för att du har ett annat kön som den som den du blir särbehandlad och jämförd med!

.


RSS 2.0